5Harfliler Kurmacadışı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi devam ediyor, yeni durağımız Mersin!

MEYDAN

5Harfliler Kurmacadışı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Devam Ediyor!

Müjdemizi isteriz 5Harfliler! Size geliyoruz.

 

Şubat ayında başlayan atölyede ilk durağımız Ankara, evsahibi örgütlenme ise Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği idi. 5-12-26 Şubat tarihlerinde Ankara ve çevre illerden yazar adaylarıyla buluşarak hem Türkiye’nin feminist-kuir yayıncılık tarihini, yazmayı nasıl öğrenebileceğimizi ve yazmaya dair bizi heyecanlandıran şeyleri konuştuk hem de katılımcıların yazıları üzerinde çalıştık.

 

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz atölye serisi Mersin D5 Sanat Ortamı ve Diyarbakır Edebiyat Evi ziyaretleriyle devam ediyor. Diyarbakır ve çevre illerde yaşayan 5Harfliler, atölye tarihleri için takipte kalın! Buluşmalar Zoom üzerinden gerçekleşecek ve engelli erişimine açık olacak.

 

Mersin ve çevre illerde yaşayanlar başvurularını 5 Mart’a dek buradan yapabilir. Mart ayı boyunca 3 haftasonu 3 oturumda gerçekleşecek olan atölyelerin hepsine katılmak zorunludur.

 

Kaleminizi, klavyenizi, fikirlerinizi ve heveslerinizi alın, gelin. Sizlerle tanışacağımız için çok heyecanlıyız!

 

Kolaj ve Afiş Tasarımı: Kibele Yarman

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YTrans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”
Trans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”

Yıllardır süregelen düzene bir darbe niteliğindeki söylemlerimizle, “Dönmeyiz, Buradayız” diyerek 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde sokaklara çıkıyoruz.

MEYDAN

YYazarak Kuirleştirmek Atölyesi
Yazarak Kuirleştirmek Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı’nın desteğiyle hayata geçen Yazarak Kuirleştirmek adlı atölye ve konuşma programı Mayıs-Eylül ayları arasında çevrimiçi olarak devam edecek. 31 Mayıs’ta başlayan program kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor.

MEYDAN

YBir Garip 8 Mart
Bir Garip 8 Mart

Dün okunan basın açıklamasında da dendiği gibi evet yastayız, evet öfkeliyiz ama bu enkazı birlikte kaldıracağımıza inanan milyonlarca insanız da.

ECİNNİLİK

Y2023’te Dönüp Dönüp Okuyacağımız 2022 Yazıları
2023’te Dönüp Dönüp Okuyacağımız 2022 Yazıları

Gelenin gideni aratmadığı, daha özgür, daha adil ve dilimizde tüyün bitmediği bir yıl olsun. Kalemimize, klavyemize kuvvet!

Bir de bunlar var

Aynı Bok, Farklı Konferans: Paris İklim Konferansında Geceyarısı Operasyonu
Gittikçe Eve Kapanır Olduk
Şule, bir gümleme, bitmez gibi bir yas

Pin It on Pinterest