Zeynep Dadak ve Merve Kayan'dan ilk uzun metrajlı film.

SANAT

Mavi Dalga Yükseliyor

Bu Sahilde‘nin yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan, ilk uzun metrajlı filmleri Mavi Dalga’nın çekimlerine başladı. Filmin konu özeti şöyle, epey heyecan verici:

 

“Deniz, Balıkesir’de büyümekte olan liseli bir genç kızdır. Yakın arkadaşları Esra ve Gül ile birlikte, bir gün yaşadıkları şehirden çıkarak büyük şehirde üniversite okumanın hayalini kurarlar. Hayallerini gerçekleştirmek için kazanmaları gereken üniversite sınavına iki sene kalmıştır. Okullar açılır, Deniz’in babası her iki senede bir yaptığı gibi, yine yeni bir iş kurmaya hazırlanır; annesi Nevin de küçük kızı Defne’nin okuluna gelir sağlamak için düzenlenen kermesin organizatörlüğünü üstlenir. Sonbaharın sonuna doğru bir gün, yaşanan elektrik kesintisi sırasında bir kaza olur. Kermes için bağışlanan ve Deniz’in eve götürmek üzere aldığı değerli goblen tablo alev alır. Bu aksiliğin ardından Deniz yavaş yavaş arkadaşlarından ve ailesinden uzaklaşmaya başlar. Bir yandan iki erkeğe birden ilgi duymaya başlamıştır. Bu erkeklerden biri, okulundaki rehberlik hocası Fırat, diğeri ise okuldan arkadaşı Kaya’dır. Ergenliğin getirdiği sıkıntılar, Türkiye çapında ortaya çıkan doğalgaz kesintisiyle birlikte daha da şiddetlenir. Artık Deniz, dış dünyada dalga dalga yayılan krizlerle mücadele etmek konusunda yalnız değildir.”

 

Mavi Dalga’nın şu an Indiegogo’da devam eden bir kaynak geliştirme kampanyası var, destek olmak isterseniz buraya.

 

 

(Fotoğraf: Daniel Bouquet)

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YTrans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”
Trans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”

Yıllardır süregelen düzene bir darbe niteliğindeki söylemlerimizle, “Dönmeyiz, Buradayız” diyerek 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde sokaklara çıkıyoruz.

MEYDAN

YYazarak Kuirleştirmek Atölyesi
Yazarak Kuirleştirmek Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı’nın desteğiyle hayata geçen Yazarak Kuirleştirmek adlı atölye ve konuşma programı Mayıs-Eylül ayları arasında çevrimiçi olarak devam edecek. 31 Mayıs’ta başlayan program kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor.

MEYDAN

YBir Garip 8 Mart
Bir Garip 8 Mart

Dün okunan basın açıklamasında da dendiği gibi evet yastayız, evet öfkeliyiz ama bu enkazı birlikte kaldıracağımıza inanan milyonlarca insanız da.

ECİNNİLİK

Y2023’te Dönüp Dönüp Okuyacağımız 2022 Yazıları
2023’te Dönüp Dönüp Okuyacağımız 2022 Yazıları

Gelenin gideni aratmadığı, daha özgür, daha adil ve dilimizde tüyün bitmediği bir yıl olsun. Kalemimize, klavyemize kuvvet!

Bir de bunlar var

Cuma Şarkıları 3
Hoşgörüyle Daralan Bir Özgürlük Deneyimi: The Worst Person in the World
“İrem”: Bakmanın ve Bakılmanın İfşası

Pin It on Pinterest