25 yıldır kadınlara sığınma olanakları ve hukuki destek sağlayan Mor Çatı dayanışmaya bekliyor!

MEYDAN

Mor Çatı Desteğinizi Bekliyor

 

Sevgili 5Harfliler, Mor Çatı yeni yılda desteğinizi bekliyor. Aşağıda yayınları hakkında bilgiler var. Ayrıca desteğiniz için tasarımcı Ayşe Deniz Yeğin, Jale Hürdoğan, Ayça Sytmen ve Zeynep Ökmen’den tişörtler, çantalar ve defterler tasarlamalarını istemişler. Aşağıdaki mesaja bir göz atın:

 

25. yılına yaklaşan kadına karşı şiddetle mücadelemizde siz dostlarımızı hep yanı başımızda gördük. Dayanışma ağımız sayesinde şiddetten uzak yaşamlar kurmak isteyen kadınlara ve çocuklarına destek sağlamayı 2014 yılında da sürdürebildik.

 

Bu yılın ilk 6 ayında, Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne başvuran 504 kadın ve çocukla, toplam 1151 görüşme yaptık. Kadınların en çok ihtiyaç duyduğu desteğin, sosyal ve hukuki hakları konusunda bilgi edinmek olduğunu gördük. Maruz kaldıkları erkek şiddeti ve şiddet tehlikesine karşı Mor Çatı’ya başvuran kadınlar ile ilk görüşmeleri yapan sosyal çalışmacılar, kadınlara hakları ve bu hakları kullanmak için gerekli mekanizmaların bilgisini sunarken ihtiyaç duydukları desteklere erişmelerini de sağlandı.

 

Mor Çatı’nın gönüllü avukatları tarafından hukuki süreçlere ilişkin danışmanlık desteği verilirken gönüllü psikologlar da kadınlar ve çocuklarına terapi desteği sağladı. 20 kişi kapasiteli Mor Çatı sığınağında, bu süre içerisinde, 19 kadın ve 23 çocuk olmak üzere toplam 42 kişi destek aldı.

 

Dayanışma Merkezi’ne başvuran kadınlar ile birebir kurduğumuz dayanışmanın yanı sıra devlet mekanizmalarının eksikliklerini, kadınların şiddetten uzakta bir hayat kurmasının önüne çıkarılan engellemeleri ve güçlükleri, Mor Çatı’nın kitaplarınaraporlarına ve basın açıklamalarına yansıttık.

 

Erkek şiddetine maruz kalan ve şiddetten uzakta bir hayat kurmak istediği için devlet kurumlarına başvuran on kadın ile yapılan derinlemesine görüşmeler sonucunda yasal yollara başvurma ve haklara erişimde yaşanan zorlukları anlatan, “Adaletin Cinsiyeti: Erkek Şiddeti ile Mücadelede Hukuki Deneyimler” adlı kitabımızı çıkardık.

 

Mor Çatı’nın 1990 yılında kuruluşundan bu yana oluşturduğu deneyimi ve dayanışmasını aktarmak için alanda çalışan sosyal çalışmacılar ve gönüllüler için “Erkek Şiddeti ile Başa Çıkmak: Sosyal Çalışmacı ve Gönüllü El Kitabı” kitabını oluşturduk.

 

Erkek şiddetine ilişkin verilere ulaşmaktaki güçlüğü 200 meclis soru önergesini inceleyerek raporlaştırdık. Şiddet yaşayan kadınların başvurduğunda faydalandığı 6284 sayılı kanun uygulamalarındaki sorunları yine kadınların deneyimlerinden yola çıkarak raporlaştırdık. Bilgilendirme broşürü ile de acil ve genel durumlarda kadınların kanundan nasıl yararlanabileceğine ilişkin bilgiler paylaştık.

 

Kadına yönelik şiddete karşı yürüttüğümüz mücadeleyi ve kurduğumuz kadın dayanışma ağını güçlendirmek için desteğinize ihtiyaç duyuyoruz. Yılbaşı hediyelerinizi Mor Çatı ürünlerinden seçerek veya düzenli bağış yaparak dayanışmanızı sürdürebilirsiniz.

 

Yeni yılda tüm dileklerimiz şiddete karşı!

 

Satıştaki ürünler:

 

https://www.morcati.org.tr/tr/pazaryeri/233-mor-cati-tisortlerini-dayanisma-merkezimizden-temin-edebilirsiniz#prettyPhoto

https://www.morcati.org.tr/tr/pazaryeri/229-mor-cati-kupa-ve-cantalarinin-satisi-devam-ediyor

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YHortlayan Nafaka Tartışması
Hortlayan Nafaka Tartışması

"Yoksulluk nafakası erkeklerin kadınlara bir lütfu değil, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de devletin kadınların güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik aldığı tedbirlerdendir."

MEYDAN

YAmme Hizmeti: Tacizci Akademisyen Listesi
Amme Hizmeti: Tacizci Akademisyen Listesi

Hoca veya öğretim görevlisi kadın bilimcilerin en az yarısının cinsel tacize veya istismara uğradığı tahmin ediliyor.

Bir de bunlar var

Boşandık Canım, Ölmedik
Asılalım Küreklere: Pınar Selek’in Nar Ödülleri Konuşması
İhsan Hala’nın Köyü

Pin It on Pinterest