5 Temmuz tarihli Hürriyet'te Yılmaz Özdil'le imza günlerinin neden dolup taştığıyla ilgili harika bir röportaj yapmışlar.

MEYDAN

Efsane Yılmaz Özdil Röportajı: Yabancılar da Geliyor

5 Temmuz tarihli Hürriyet’te Yılmaz Özdil’le imza günlerinin neden dolup taştığıyla ilgili harika bir röportaj yapmışlar. Haber, şu iki düşündürücü soruyla açılıyor: “Hangi yazara, okuru ördüğü kazağı imza gününde anı olarak verir? Ya da hangi yazar imza gününde yerinden kalkıp ihtiyacını gidermemek ve sıradakileri bekletmemek için sabahtan itibaren su bile içmez?” (Kafka okurlarına saygısından bacak bacak üstüne atmazdı) Zaman zaman bir cehennem tasvirine yakınsayan Yılmaz Özdil imza günlerinden ve röportajdan öne çıkan anlar:

 

“İnsanlar kuyrukta beklerken arkadaş oluyor. Çünkü oradaki herkes aslında zihniyet arkadaşı, zihniyet hemşehrisi, hatta zihniyet akrabası. Uzun süre kuyrukta bekliyorlar ve bu sırada birbirlerine yardım etmeleri gerekiyor. Arada gidip yemek yemek için, fotoğraf çektirmek ya da ihtiyaçlarını giderme konusunda birbirlerinden yardım istiyorlar.”

 

“Doğan Kitap’tan arkadaşlar şahittir, gözlerimize inanamadık, serumla gelen okurum oldu.”

 

“Uzun kuyrukların neden oluştuğunu doğrusu düşünmedim. Bunu okurlara sormak lazım.”

 

“İmza günlerime Amerikalılar çok gelir. Rus gelinlerimizden katılanlar olur. Almanlar gelir. İngilizler, canım Azerbaycanlılar ve enteresan şekilde Ankara’da bir Kübalı okur gelmişti. Çoğunun eşi Türk ve kendileri de Türkçe’yi çok iyi biliyor. İsrailliler de geldi.”

 

Röportajın tamamı için burası.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

İrlanda, Kürtaj Yasağı ve Tecavüze Uğramış Bir Göçmen Kadın
Seçim Matrix’i: Beyaz Tavşan da Sizi Görecek mi?
KHK’lar Gitsin, Biz Gitmiyoruz!

Pin It on Pinterest