Neyse ki dakikada bin özlü söze imza atan, üretimde dünya devi, Resimli Söz sektörü diye bir şey var.

KÜLTÜR

Tom ve Jerry ile Kadınlığa Dair

Ara sıra kafanız karışıyor “Ben neydim, nelerden hoşlanıyordum, hayattaki amacım neydi?” diye soruyorsunuz. Aynaya bakıyorsunuz, size geri bakan bir nefes buğusu, kendinizi göremiyorsunuz. Neyse ki bu zamanlar için dakikada bin özlü söze imza atan, üretimde dünya devi, Resimli Söz sektörü diye bir şey var. Grafikte ve içerikte kaliteden ödün vermeyen, bilen, daha da çok bilmeyi isteyen insanın modern pusulası, kilobaytta hafif, yükte ağır görseller. Bunları yer altındaki sağlıksız atölyelerde çalıştırılan minik eller hazırlıyor… Bizim için. Kadınlar için. İşte bu zamanlarda, hayat ıslak saç gibi suratınıza yapıştığında sosyal medyayı açıyorsunuz, bu resimlere bakıyorsunuz.
“A, hakikaten yahu, ben kendi kendime yapabileceğim şeyleri erkeğimin yapmasını istiyordum, çünkü ben kafayı yemiştim” diyorsunuz, “Sabahtan beri bir şey unuttum diyorum, sahi benim en büyük hobim insanlari PSİKOPAT yapmaktı” diyorsunuz, “Şimdi bir daha anladım ki, ben şu dünyada anama babama filan değil, en çok otobüse benziyorum,” diyorsunuz. Gözleriniz bir başka bakıyor, elleriniz daha yumuşak ve yüreğiniz de daha serin, çünkü hiç tanımadığınız bir denyodan kadınlık dersi aldınız. Hayırlısı olsun. Kader kelle gibi, hep size, yalnız size gülüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Duyarlı Tepkiler Üzerine
Neden Ölümsüz Değiliz?
Petrol Ofisi’yle Derin Boğaz

Pin It on Pinterest