The Great Gatsby şerefine Vogue çekimi...

SANAT

Gatsby’siz Düğün Olur Mu?

F. Scott Fitzgerald‘ın efsanevi romanı Muhteşem Gatsby‘nin filmi son on senedir filan sinemalara gelmeye çalışıyor biliyorsunuz. Filmi biraz erken mi haber verdiler, ortalığa çok mu fazla trailer saldılar ne olduysa aslında izlemek istediğim halde film benim aklımda sinemaya gelmiş, gösterimden kalkmış, Oskarını globunu alıp köşesine çekilmiş gibi kalmış nedense. Neyse film Mayıs’ta geliyormuş sonunda da, onun şerefine filmde Daisy Buchanan’i oynayan Carey Mulligan Vogue’a giyinmiş.

 

gatsby0

 

 

Muhteşem Gatsby‘nin en akılda kalan, okuyan gözü en çok okşayan kısmı 1920’ler şaşaası, şampanya şişesinin içinden akan kadınlar, altın yağmuruna tutulan hayaller, günah püskülüyle titreyen elbiseler filan biliyorsunuz. O yüzden filme de çekime de o hava hakim olmuş:

 

 

gatsby3

 

gatsby2  gatsby

 

Ay iyi olmuş. Her şey ne kadar dekadan ve sıkıcı, partiler ne uzun ve de hayat ne kısa. Tamam. Bu ne huysuzluk sana ne oluyor derseniz, ben aslında Allah’ı var Muhteşem Gatsby‘i de pek sevmem, Leonardo DiCaprio’nun “Zenginim yakışıklıyım ve sorunlarım var” oyununu da sevmem, galiba Carey Mulligan’ın da çok hastası değilim. E ne yazdın iki saat diyeceksiniz de… Elbiseler güzelmiş. Haber verme düsturuyla harekete geçtiğim için işte böyle huysuz at gibi durduğum yerde hurun hurun üflendim. Elbiseler güzelmiş ama. (Sağol, bu hayatta her şey senin beğenmen için)

 

 

gatsby4

104 likes

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Diyarbakır.Erotizm.Fetişizm. Oryantalizm
Almadovar ve Kuku
Alice, Gregor, Lagerler ve Glorkîn

Pin It on Pinterest