Frida Kahlo'dan dostu ve meslektaşı O'Keeffe'e, endişe, destek ve aşk dolu bir mektup

TARİH

SANAT

Senin için düşündüğüm çiçekleri bulmak çok zor

Georgia O’Keeffe geçirdiği şiddetli bir sinir krizinin sonrasında hastaneye yatar ve durumu o kadar kötüleşir ki bir yıl boyunca resim yapamaz.

 

Aşağıda Frida Kahlo’nun bu dönemde dostu ve meslektaşı O’Keeffe’e yazdığı, endişe ve destek ve aşk dolu bir mektup var:

 

Martın Biri. 1933.

Georgia,

 

Sesini tekrar duymak harikaydı. Seni aradığımdan beri ve ondan aylar öncesinde de çok kereler sana bir mektup yazmak istiyordum. Bir çok mektup da yazdım fakat hepsi aptalca ve boş geldi ve onları yırttım. İngilizce anlatmak istediklerimi tam yazamıyorum, özellikle de sana. Bu yazdığımı da yolluyorum çünkü sana söz verdim. Sibil Brown bana hasta olduğunu söylediğinde feci hissettim fakat hala neyin olduğunu tam bilmiyorum. Georgia canım eğer sen yazamıyorsan lütfen Stiegietz’den senin için yazmasını iste ve bana nasıl hissettiğini haber ver. İki hafta daha Detroit’te olacağım.

 
Sana son görüştüğümüzden beri başımdan geçen her şeyi anlatmak istiyorum fakat pek çoğu üzücü şeyler ve sen şimdi üzücü şeyler duymamalısın. Zaten neticede pek çok mutluluklar da yaşadım. Diego bana karşı iyi ve burada freskolar üzerinde çalışırken nasıl mutlu olduğunu tahmin edemezsin. Ben de azıcık resim yaptım ve iyi geldi. Seni çok düşünüyor, harikulade ellerini ve gözlerinin rengini hiç unutmuyorum.  Yakında seni göreceğim. New York’ta çok daha mutlu olacağıma eminim. Eğer ben geldiğimde sen hala hastanede olursan sana çiçekler getireceğim ama senin için düşünüdüğüm çiçekleri bulmak çok zor. Yalnızca iki kelimecik de olsa bana yazarsan çok sevineceğim. Seni çok seviyorum Georgia.

 

Frieda.

 

 

tumblr_mtpijmsHzO1qgo2o2o1_500  tumblr_mtpijmsHzO1qgo2o2o2_500tumblr_mtpijmsHzO1qgo2o2o3_500  tumblr_mtpijmsHzO1qgo2o2o4_1280

 

Bakınız: Frida’nın Diego’ya yazdığı mektuplar

 Ana görsel

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ECİNNİLİK

YYunanistan’ın Yeni ‘First Leydi’si Ne Giymeli?
Yunanistan’ın Yeni ‘First Leydi’si Ne Giymeli?

Yunanistan'da Alexis Tsipras yönetiminde yeni bir kemer sıkma karşıtı parti yönetimde. E popüler atasözünün dediği gibi "bütün büyük adamların arkasında büyük bir kadın vardır."

SANAT

YMüzik Şemsiyesi – 3
Müzik Şemsiyesi – 3

Bu bölümde yönetmen John Cassavetes'in 'Etki Altında bir Kadın'ından bahsedecek ve müzisyen Harwood'un film için yapmış olduğu ana temayı dinleyeceğiz sayın Müzik Şemsiyesi severler...

MEYDAN

YMümkün Olmadı Hocam
Mümkün Olmadı Hocam

Türkan Hocam valla bir sürü kaynak buldum ödevin başına oturdum fakat...

Bir de bunlar var

Bitimsiz Düşüşüyle Yeşilçam’ın Küçük Hanımefendisi
Şiir Meraklısı Bir Genelev Kadını
Echo ve Narcissus’un İkinci Hikayesi

Pin It on Pinterest