İnsanların rezalet kitaplar okuması kitap okumamalarından daha büyük bir sorun olabilir mi?

ECİNNİLİK

Kitap Okuyorum Arkadaş… Ama Öğürerek

Olay var. İzleyiniz:

 

 

Napıyosunuz Ferda Bey?

 
Screen shot 2014-08-18 at 3.20.19 AM
Kitap yakıyorum arkadaş. *alevlere geri dönüyor*

 

Gerçek sorun Reha Muhtar ve entelektüel avurtlarının yeterince okumadığımızı ima etmesi değil, biliyosunuz di mi? “Ben elitist değilim, insanların ne okuduğuna karışmam, okunuyor ki basılıyor” diyeni bile tımarhanelik edecek kadar kötü kitaplar basılıyor. ‘Tek kelime okumadan götümden özgürce uyduruyorum / ve adına deneme/macera/hayatım diyorum’ tarzında eserler bütün konvansiyonları hiçe sayıp şımarıkça norm haline geldi. (Buna karşılık “İyi yazmak için okumak şart mı? Belki en iyi romanlar mağara duvarlarına yazıldı???” filan diyenleri bu durumdaki rollerini sorgulamaya davet ediyorum, hayır o boktan robot Bülent Ecevit’li distopya slash BİM’de indirim günleri romanınız da bitmeyecek) E böyle olduysa konvansiyon buruşmuş, silkelenmeye ihtiyacı varmış diyenleriniz olacak. Eyvallah. Tamam konvansiyon hakettiği için göçerdi diyelim, yalnız yerine de dans eden peluş oyuncak gibi bir şey koydunuz, lanetli gibi pilsiz de ötüyor. Son beş senede metro yolculuklarımız saçmalığın daniskasının 9×15 değişen yüzlerine şahit olmakla geçti. Gençken iki sakallı editör onurunuzu kırdı diye intikamınız ağır oldu, bugün herkes ağlıyor. O yüzden şimdi oturup “Her şey bok gibi ama en azından Sergen Yalçın ‘Kalpten Bağırsağa Kuantum’ isimli eseri okuyor” diye sevinecek değilim. Sevinç bitti, sevince maneviyatı yüksek kadın okuyucuya hitap etsin diye fotoşopta lens flare yaptılar, öldü. İnsanların rezalet kitaplar okuması kitap okumamalarından daha büyük bir sorun olabilir mi? Lütfen tartışınız.

 

Yalnız yorumlarda öyle soyut buluşmayalım, Mustafa Sandal’ın halka açık bir parkta çömerek kıyameti muştulamasını son on sene içinde yazılmış, iyi olduğunu düşündüğünüz Türkçe kitapları paylaşmak için bir bahane olarak kullanalım, bu kaka çukurundan bir zerre hayır çıksın. (…Ve ayrıca ileri bir tarihte bu sitede abicilik ve ablacılığın işlemediği çelikten bir Türkçe edebiyat eleştirisi mekanizması doğmasını diliyorum. İçinizde buna muktedir insanlar olduğunu biliyorum.)

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

KÜLTÜR

YRöportaj: Deodorantımız Bizi Öldürmeye Mi Çalışıyor?
Röportaj: Deodorantımız Bizi Öldürmeye Mi Çalışıyor?

Son zamanlarda davranışları öyle tuhaf ki... Sanki bir şeyler planlıyor gibi. Deodorantların bilinen ve bilinmeyen niyetlerini Aysu Uygur'a sordum.

ECİNNİLİK

YKız Patron Mitingi’ne Davetlisiniz
Kız Patron Mitingi’ne Davetlisiniz

Kız Patron Mitingi'nde olmayı ve almayı istediğiniz her şey var ancak orada ne bok yediğinize dair tek bir ipucu yok

Bir de bunlar var

Stoya
2015 Seçkisi: “Dünyayı Değiştirmeye de Yetebilirim”
Kartal Ebesi Besime’nin bir Gecesi

Pin It on Pinterest