Barış için Kadın Girişimi bu Cumartesi Yoğurtçu Parkına çağırıyor: Kadınlar Ortadoğu'yu ve savaşları tartışıyor.

MEYDAN

Gazze, Şengal, Mahmur, Rojava… Savaşın Neresindesiniz?

 

Nerede yaşıyoruz? Gerçekten. Savaşın neresinde yaşıyoruz? Her bir bölgesinde ayrı bir savaşın devam ettiği Ortadoğu coğrafyasının yanıbaşındaki Avrupa ülkesi Türkiye’de mi?!

 

Barış için Kadın Girişimi soruyor: “Son aylarda Gazze, Rojava, Şengal, ve Mahmur’da olanları ne kadar biliyoruz? Savaşın içerisindeki bu Ortadoğu coğrafyasının bir parçası olmanın ne demek olduğunun ne kadar farkına varıyoruz?”

 

Gazze’de İsrail bombardımanı bir ayı geçti. Suriye’de savaş hangi noktada? Rojava’da Kürtler kaç cephede mücadele veriyor? Şengal’de Ezidilere yönelik katliam bir soykırım denemesi mi? IŞİD ne istiyor? Mahmur’da kaç katman sürgü ve katliam var? Türkiye bu savaşların neresinde?

 

Kadınlar bu soruları tartışmak için Cumartesi buluşuyor. Barış için Kadın Girişimi’nin düzenlediği forum Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılacak. Davet ve detaylı program ise şöyle:

 

Ortadoğu’da, özellikle Filistin, Irak, ve Suriye’de son 10 yıldır devam eden işgal, katliam ve savaş suçlarını biliyoruz ve savaşın tüm Ortadoğu halklarını, özellikle de kadınların nasıl etkilediğini görüyoruz. Peki bu son aylarda Gazze, Rojava, Şengal, ve Mahmur’da olanları ne kadar biliyoruz? Savaşın içerisindeki bu Ortadoğu coğrafyasının bir parçası olmanın ne demek olduğunun ne kadar farkına varıyoruz? Barış için Kadın Girişimi olarak bu bölgelerde yaşananları, savaşın ve savaşta kadın olmanın ‘sınır tanımayan’ hallerini hep beraber konuşma ihtiyacı duyuyoruz. Gelin, konuşmacılarımızın aktarımlarını dinleyelim, Rojava, Mahmur ve Şengal ile ilgili kısa bir film izleyelim ve sonrasında hep beraber tartışalım. 

 

Barış için Kadın Girişimi

 

– 18:00: Kadıkoy vapur iskelesi’nden Yoğurtçu Parkı’na yürüyüş
– 19:00: Forum
– 19:00-19:15: Bilgilendirme
– 19:15-19:30: Film gösterimi : Gazze’den Rojava’ya, Mahmur’dan Şengal’e
– 19:30-20:00: Gazze’de neler oluyor, Filistinli kadınlardan deneyim aktarımı
– 20:00-20:45: Rojava’da neler oluyor, devrimin 1 yılının ve Şengal ve Mahmur kampında yaşananların Rojava’dan bir kadın tarafından değerlendirilmesi
– 20:45: Soru-cevap-tartışma-katkı

 

 

forum 2

 

 

Ana görsel: Anja Niedringhaus

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YAmber Heard-Johnny Depp Davası Bir Kadın Düşmanlığı Orjisiydi
Amber Heard-Johnny Depp Davası Bir Kadın Düşmanlığı Orjisiydi

İstismar iddiasında bulunan kadınlara ne olur? Halkın önünde teşhir edilirler, profesyonel olarak kara listeye alınırlar, sosyal olarak dışlanırlar, sosyal medyada durmadan alay edilirler ve dava edilirler.

MEYDAN

YS.T.A.R. Manifesto
S.T.A.R. Manifesto

Sokak Travestileri Hareketi Devrimcileri 1970'ten sesleniyor.

KÜLTÜR

YSon Kadın Bükücü: Aka Kubi
Son Kadın Bükücü: Aka Kubi

Ataaaa! Erkill! Hızlı uçmayın, pelerininiz kırışacak çocuğum!

Bir de bunlar var

Dünya nereye gidiyor?
Atom Bombası, Soğuk Savaş ve Bilimde Kadınlar
“Dar Alanları Genişletmek için”: Bu Adamları Ne Yapmalı?

Pin It on Pinterest