Facebook Twitter Gmail Shares   “PRENS OLMAK İÇİN PRENSESE GEREK YOK BEN KRALIN OĞLUYUM 94/1” – Bir Araba Deyişi   Geçen Cumartesi İstanbul trafiğinde kraliyetin yepyeni bir yüzüyle tanıştık. “Babası kralsa zaten hep prens değil miydi, neden herkese malum olan prensliğini bir tür sürpriz son olarak sunmayı tercih etmiş? Neden isimsiz prensese bu şekilde dirsek atmış? […]

ECİNNİLİK

Aşksız Prens Trafikte

prens

 

“PRENS OLMAK İÇİN PRENSESE GEREK YOK

BEN KRALIN OĞLUYUM

94/1”

– Bir Araba Deyişi

 

Geçen Cumartesi İstanbul trafiğinde kraliyetin yepyeni bir yüzüyle tanıştık. “Babası kralsa zaten hep prens değil miydi, neden herkese malum olan prensliğini bir tür sürpriz son olarak sunmayı tercih etmiş? Neden isimsiz prensese bu şekilde dirsek atmış? Bugüne kadar bir prensin prensliğinin onanması için prenses şart koşan anaerkil ve ezici bir düzen mi gördük de arabasının arkasından haykırıyor? 94/1 ne demek, acaba kutsal kitap alıntısı mı?” diye şöyle bir konuştuk. Babasını eşine rakip koşan erkeği de ilk defa Etiler Levent yol ayrımında görmüş olduk, hayırlı uğurlu olsun, okuyan prenseslere akıl fikir ve ibret olsun yağsın, dedik.

 

…Fakat bu cümlenin “Prenses olmak için prense ihtiyacım yok çünkü ben kralın kızıyım” biçiminde yaygın olarak kullanılan modelin garip bir varyasyonu olduğunu ise evde farkettik. Yani bu atarslogan ilk olarak prenses ağzından yazılmış, potansiyel erkekleri babalarının gölgesinde üşüten bir gözdağı olarak arabaların arkasında yer almış, sonra nasılsa bir noktada mağdur erkeğin son yakarışı haline gelip prensleşmişti. Ama neden?

 

Bu beyaz arabalı prensin duygu dünyasına yorumlarda tercüman olunuz.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YGazze için 8 Mart’ta Küresel Grev Çağrısı: Gazzesiz Bir Feminist Mücadele Yok!
Gazze için 8 Mart’ta Küresel Grev Çağrısı: Gazzesiz Bir Feminist Mücadele Yok!

'8 Mart'ta bize katılın ve ataerkil ve sömürgeci sistemlerin tahtlarını sarsacak küresel bir grev için bizimle birlikte örgütlenin!'

MEYDAN

YTrans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”
Trans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”

Yıllardır süregelen düzene bir darbe niteliğindeki söylemlerimizle, “Dönmeyiz, Buradayız” diyerek 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde sokaklara çıkıyoruz.

MEYDAN

YYazarak Kuirleştirmek Atölyesi
Yazarak Kuirleştirmek Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı’nın desteğiyle hayata geçen Yazarak Kuirleştirmek adlı atölye ve konuşma programı Mayıs-Eylül ayları arasında çevrimiçi olarak devam edecek. 31 Mayıs’ta başlayan program kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor.

MEYDAN

YBir Garip 8 Mart
Bir Garip 8 Mart

Dün okunan basın açıklamasında da dendiği gibi evet yastayız, evet öfkeliyiz ama bu enkazı birlikte kaldıracağımıza inanan milyonlarca insanız da.

Bir de bunlar var

Borges ve Anneannem
Dünyayı Ele Geçiren Bir Oyun: Youtube’da Sik Yarışları
Hadi Ben Kaçtım Çantaları I: Bakışlardan Kaçış

Pin It on Pinterest