Elveda 2015. Bir daha da görüşmeyelim.

ECİNNİLİK

2015 Seçkisi: “Dünyayı Değiştirmeye de Yetebilirim”

Sevgili 5Harfliler,

 

Hepinize iyi seneler dileriz.

 

Çalışmaktan fırsatımız olmamış herhalde, yeni fark ettik ki 2015 boyunca arı gibi çalışmışız (alkışlar alkışlar). Yazılar, röportajlar, konuşmalar, ödüller (tamam, bir ödül sadece), yepyeni site tasarımı.. Hepsi bu sene içinde oldu.

 

Hemen sizi bazı yazılarla başbaşa bırakıyoruz. Kimisi hep akılda tutulsa iyi, cebinize koymak isteyebilirsiniz. Kimi arada bir hatırlansa iyi, ama yine de çok derinlere saklamayın. Kimini belki kaçırdınız zaten, kimini de unuttunuz bile (olamaz!!!).

 

Bu yazılardaki kadınlar “olmayacak” işlere girişmiş (ve yapmış), giderken arkalarında derin izler bırakımışlar, işlerini çok iyi yapmışlar, cesaretle ortaya çıkmış ve kolay kolay da yılmamışlar.

 

Buyrun:

 

Kübra KhademiSvetlana Aleksiyeviç Gazze’nin BalerinleriZeynep UysalLizzie MagieKübra KeskindokurGülru NecipoğluIda WellsAfsaneh NajmabadiJulie MossLaverne Cox, Kadın HamletlerK.W. SwitzerWidad KawarSırpuhi MarkaryanKartal ebesi BesimeFerhunde ÖzbayÇiçek KahramanEdith MacefieldAgnes RichterGözcü AğaçEmma GatewoodNataliya GonçarovaSeyhan ArmanAteş yutan lezbiyenler, Lynn Hill, Aşima ŞiraişiJoan ClarkeChimamanda Ngozi.

 

Bir de alıntımız var:

 

Kasım ayında Gülten Akın‘ı kaybettik, ama ondan bize çok değerli birşeyler kaldığını hepimiz biliyoruz galiba. Ne diyordu:

 

Gulten-Akin_5776_1384366103

 

Bir umudu taşımaya çalışıyorum. Bir yerden, bir yere geliyor, derinleşebiliyorum. Dünyayı değiştirmeye de yetebilirim. Çok uzun zaman bu umudu taşıdım içimde. 

 

 

Umutla, daha güzel zamanlara.

 

5Harfliler ekibi.

 

***

Ana görsel, aynaya bakın kadın heykeli, Milattan önce 1200-900 arasına tarihleniyor. Xochipala, Meksika’da bulunmuş.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

MEYDAN

YGazze için 8 Mart’ta Küresel Grev Çağrısı: Gazzesiz Bir Feminist Mücadele Yok!
Gazze için 8 Mart’ta Küresel Grev Çağrısı: Gazzesiz Bir Feminist Mücadele Yok!

'8 Mart'ta bize katılın ve ataerkil ve sömürgeci sistemlerin tahtlarını sarsacak küresel bir grev için bizimle birlikte örgütlenin!'

MEYDAN

YTrans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”
Trans Onur Haftası (Pride) Komitesi: “Dönmeyiz, Buradayız, Bir Aradayız”

Yıllardır süregelen düzene bir darbe niteliğindeki söylemlerimizle, “Dönmeyiz, Buradayız” diyerek 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde sokaklara çıkıyoruz.

MEYDAN

YYazarak Kuirleştirmek Atölyesi
Yazarak Kuirleştirmek Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı’nın desteğiyle hayata geçen Yazarak Kuirleştirmek adlı atölye ve konuşma programı Mayıs-Eylül ayları arasında çevrimiçi olarak devam edecek. 31 Mayıs’ta başlayan program kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor.

MEYDAN

YBir Garip 8 Mart
Bir Garip 8 Mart

Dün okunan basın açıklamasında da dendiği gibi evet yastayız, evet öfkeliyiz ama bu enkazı birlikte kaldıracağımıza inanan milyonlarca insanız da.

Bir de bunlar var

Ben Elba, Idris Elba
Havasına, Suyuna, Google Arama Tamamlayıcısına
Aşk ve Dumur

Pin It on Pinterest